Ambachtsring 23S, 1969NH Heemskerk
06 - 405 11 55 8
info@bouw-online.nl

Wat is website hosting?

Het digitale hart voor uw organisatie

Wat is website hosting?

Wat is website hosting

Website hosting is simpel gezegd het huren van een stukje webruimte op een server waarop je de bestanden die jouw website vormen opslaat. Een server is een computer die 24/7 in verbinding staat met het internet en in een datacenter staat die daar speciaal voor is gemaakt. De server maakt het dus mogelijk voor bezoekers om je website te bekijken.

Wanneer heb ik hosting nodig?

Webhosting is nodig als je een website wil maken of een professioneel e-mailadres wil met een eigen domeinnaam. Als je webhosting koopt om een website te maken, zorgen wij ervoor dat je website altijd blijft werken en veilig blijft door updates uit te voeren. Ook stellen wij de servers zodanig in dat je website snel blijft draaien. Als je een domeinnaam koopt en daarbij e-mailhosting afneemt, kun je gebruik maken van een professioneel e-mailadres zoals info@jouwdomeinnaam.nl.

Welke soorten hosting zijn er?

Shared website hosting

Shared webhosting betekent letterlijk “gedeelde hosting” en dat is dan ook precies wat het is. Je deelt hierbij de capaciteit van de server waarop je website en bestanden staan met andere mensen. Het technisch onderhoud van de server ligt bij de hosting provider. Bij Bouw-Online laten we het woord ‘shared’ weg en noemen we dit gewoon webhosting.

VPS website hosting

Een VPS is de afkorting van Virtual Private Server. Een VPS is ideaal voor het hosten van je websites en applicaties. In tegenstelling tot shared hosting deel je de VPS met niemand anders. Hierdoor beschik je over de volledige controle en capaciteit van je eigen virtuele server.

Welke hosting heb ik nodig?

Kies voor shared hosting als je…

  • Geen of weinig technische kennis hebt. Dan kies je meestal voor een bureau zoals Bouw-Online dat veel uit handen voor je neemt.
  • Geen tijd hebt voor het onderhoud en updaten van je eigen server.
  • Op zoek bent naar goedkopere webhosting

Kies voor VPS hosting als je..

Meer vrijheid wil om je eigen applicaties of databaseservers te draaien zoals administrators die voor hun bedrijf databases en websites onderhouden, website eigenaren die een eigen website willen hosten zonder limitatie van een hosting pakket of applicatieontwikkelaars die bijvoorbeeld software/databases van hun gebouwde software hosten, waar hun gebruikers automatisch gebruik van maken via bijvoorbeeld een app.

  • Meerdere websites wilt beheren met een eigen control panel zoals Plesk of DirectAdmin zoals webdesigners die voor hun klanten de gebouwde websites willen hosten.
  • Minder last wilt hebben van het verbruik van anderen op het hostingplatform.
  • Hosting wil aanbieden onder je eigen dienstenportfolio.

Geef een reactie